Klar til ovnen. |
friskbagte og lækre! |
Grovflutes
- omkring 4 styk
25 g smør
1/4 liter ylette eller ymer
1/4 liter vand
25 g gær
1 tsk groft salt + til at putte ovenpå
300 g hvedemel
350 g blandet rugmel og groft hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og dæk skålen til - stil den derefter til hævning et lunt sted i en times tid.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt lidt mere mel, hvis du synes dejen er for klistret! Form dejen til 4 flutes eller små flutes, hvis du hellere vil have det. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en halv time. Pensl dem med vand, lav nogle ridser i dem og drys med groft salt. Bag dem midt i ovnen i 10 minutter ved 250 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar